//
je leest...
Uncategorized

Nieuw beroep: Professioneel Vereenvoudiger


Denkend aan de informatie-overload die mensen nu echt begint te nekken, en over productiviteit die langzaam onderuitgedweild wordt doordat mensen geen “nee” kunnen zeggen tegen wat ze aangeboden wordt – en dus alles blijven doen en gebruiken waar ze ooit “ja” tegen gezegd hebben – denk ik dat er markt ontstaat voor Professioneel Vereenvoudigers.

Wat doet een PV voor je?

-Analyseert alle abonnementen die je hebt lopen en kijkt wat je eigenlijk niet nodig hebt (en niet meer leest omdat het stapeltje “te lezen” alleen maar aanwast en uiteindelijk bij het oud papier terechtkomt).

– Analyseert hoeveel telefoons je hebt en kijkt of daar niet in gesneden kan worden.

– Analyseert hoe je omgaat met inkomende informatie. Slingeren overal briefjes, heb je een Palm én een notitieboekje én overal Post-Its én een To Do op je computer én een takenlijst in Outlook én … De PV brengt dit terug tot één inkomende informatiestroom en een consistent verwerkingsmechanisme (doen/als ‘te doen’ invoeren/archiveren/delegeren bijvoorbeeld).

– Analyseert hoe je je huishouden runt. Ga je elke keer last minute naar de supermarkt of haal je op zaterdagochtend voor de hele week in huis?

– Analyseert je mobiliteit: ren je van hot naar her, tank je pas als je metertje al in het rood staat, verdoe je veel tijd met wachten, gebruik je tijd in het openbaar vervoer nuttig of niet? (En nota bene: “Nuttig” kan ook zijn dat je dan *juist* je GSM uitzet en een beetje mijmert, nadenkt, tot rust komt).

– Een PV zal waarschijnlijk groot voorstander zijn van het afbreken van het ABJ. Het “Altijd Bereikbaar Juk”, danwel zal hij bij mobiele telefonie providers gaan aandringen op een functionaliteit op je GSM dat je kan filteren tussen normaal telefoonverkeer en een noodoproep die wél door je wordt ontvangen en je telefoon activeert. Lijkt me redelijk eenvoudig te realiseren voor een provider. “De persoon die u probeert te bereiken heeft zijn of haar telefoon op “Alleen Storen In Geval Van Nood” staan.”… en dan een paar variaties: stoorbaar door meerdere, stoorbaar door familie, stoorbaar door…
En vooral ook “Niet stoorbaar voor…”

– Analyseert alle ruimtes in het huis waar je ontvangst- en weergavetoestellen hebt. DVDspelers, radio’s, HD recorders, televisies, computers.

Uiteraard zullen er waarschijnlijk ook de nodige boeken over verschijnen, websites nóg populairder worden en goeroes op dit gebied gaan opstaan. Oude school denkers hierover zijn natuurlijk personen als David Allen en Boeddha.

Over justienmarseille

Justien Marseille http://nl.linkedin.com/in/justienmarseille www.twitter.com/jhmarseille www.thefutureinstitute.nl

Reacties

5 gedachtes over “Nieuw beroep: Professioneel Vereenvoudiger

 1. Is er al iemand die zich als PV aanbiedt? Ik ben geïnteresseerd!Laura Babeliowskylaura@getclientsnow.nl

  Geplaatst door Laura Babeliowsky | 19 januari 2006, 14:49
 2. Ik ben een groot voorstander van een officiële standaard voor PV, ofwel de OPV. Het kan toch niet zijn dat iedereen zich zomaar PV kan noemen.

  Geplaatst door Erno | 28 mei 2006, 10:27
 3. Om er bij de eerste verschijnselen nou al een beschermd beroep van te maken lijkt me weinig goeds doen voor de innovatie 😉 …Waar zou een officiële PV aan moeten voldoen, volgens jou?

  Geplaatst door Annedien Hoen | 23 juni 2006, 07:44
 4. @ annedien, om te beginnen loyaal, slim en zelfstandig.

  Geplaatst door Anonymous | 23 juni 2006, 07:49
 5. Ha Annedien,Goed idee!Simplify Your Life is sowieso een trend, waar niet aan valt te ontkomen, denk ik. Hartelijke groet, Taco Oosterkamp

  Geplaatst door Taco Oosterkamp | 18 augustus 2006, 07:12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: